Pazar, Mayıs 27, 2007

Talabani'nin Oluşturmuş Olduğu Kerkük Haritası


Bugün PKK militanları, Irak'ın kuzeyinde barınmakta ve Celal Talabani ile Mesut Barzani'den her türlü yardım ve desteği görmektedirler. Yüzlerce PKK'lı terörist kuzey yönetimi altındaki bölgelerde rahatlıkla yaşamlarını sürdürmektedirler. Bu anlamda dün bebek katili Abdullah Öcalan ile içli dışlı olan Talabani, bugün de Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan ve PKK'lı militanlarla dostluğunu sürdürmektedir.

Salı, Mayıs 22, 2007

ITC İngiltere Temsilcisi Asıf Serttürkmen ile ropörtaj


"Biz Türkmenler bölük pörçük değiliz. Türkmenlere yönelik dağınıklık suçlamalarına karşı bir cevaptır bu. Türkmenlerin tek bir ses, tek bir parça olduğunu kanıtlamış olduk"

Pazar, Mayıs 20, 2007

ITC Kuruluş Yıldönümü Avrupa'da Kutlandı

Irak Türkmen Cephesi’nin 12. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Stuttgart ile Irak Türkmen Cephesi Berlin Temsilciliği 18.05.2007 tarihinde Stuttgart Şehrinde muhteşem bir gece düzenlemişlerdir, Gecede birer konuşma yapan Irak Türkmen Cephesi Berlin Temsilcisi Sn. Ganim Authman ve Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Stuttgart Başkanı Sn. Necmettin Mustafa, Avrupa’da faaliyet gösteren bütün Türkmen Sivil toplum örgütleri ve Türkmenler olarak Türkmenlerin tek meşru temsilcisi olan Irak Türkmen Cephesi ve Sn. Dr. Sadettin Ergeç Liderimizin her zaman ve her yerde yanında olacağımızı, Kutsal milli Türkmen davamıza, Türkmen eli bölgelerimizi canımızla ve malımızla savunacağımıza yemin ederiz ve Cephemizin çatısı altında birlik ve beraberliğimizi buradan tekrar bütün dünyaya ilan ederiz. Geceye Sanatçı olarak Danimarka’dan çok değerli Türkmen sanatçımız Sn. İbrahim Rauf ve Turan Rauf güzel Hoyrat ve türküleriyle gecenin geç saatlerine kader katılımcıları coşturmuşlardır. Geceye Almanya ve Avrupa’nın bir çok yerinden yüzlerce Türkmen katılmıştır...

Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Stuttgart şübesi

Çarşamba, Mayıs 16, 2007

Türkmen Lider , Başbakan Görüşmesi



ITC Başkanı, Türkmen Lideri, Kerkük Milletvekili Dr. Sadettin Ergeç, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından kabul edildi.
Gül'ün makamında yapılan görüşmede; ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı ve ITC Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Hicran Kazancı'da hazır bulundu.

Pazar, Mayıs 13, 2007

KERKÜK’E KARŞI DÜŞMANLIK !


YAZAN: SADUN KÖPÜRLÜ

Irak Türkleri tüm baskı, saldırılara kanlı eylemlere rağmen Türkmenelinde ve dünyanın her bir yerinde faaliyetlerini sürdürmektedir.
Irak Türkleri tüm kan kardeşlerinin milli dava güçleriyle güçlenmektekiler
Tarih boyunca Irak’ta yaşayan Türkler yok edilme politikasına uğrayarak, Irak’ın başına gelen tüm hükümetler diktatörler tarafından Türkler tehdit altında kalarak Türkçülük şuuruna karşı baskılar, işkencelerle Kerkük’te tüm Türkmenelinde soykırım katliamlara uğramışlardır

Türkmenler her zaman olduğu gibi milli davalarını geçmişten günümüze kadar uzanıp gelen Türkçülük duyguları yanında sıkıntıları acıları her bir dönemde artmak üzeredir ve düşmanların bir çalışma durumları Kerkük Türkmen şehrine uzun yıllardan göz koymalarını gündem getirmiş olursa görürüz ki Irak’ın kuruluşundan Osmanlı Devletinden sonra bu efendi kültürlü tarihi yüce olan bu millet hiç bir gün mutluluk yüzü görmeden binlerce geçlerini, erlerini şehit vererek yerlerine topraklarına el bırakılmıştır.
Bugün bakarsak Amerika ajansı uşağı olan Barzani yine Türkmenlere saldırarak Türkiye’ni tehdit etmektedir.
Türk Askerinin kuzey Irak’a girme haberini Barzani alan korkudan dilini yutarak bugün terör PKK ile işbirliği içinde olarak Kerkük Türk şehrini kuzey Irak’a katılmasıyla ve Türkmenlere karşı olduğunu Türkiye, Türkmeneline AB Parlamentosunda konuşmada bulunması Amerika’dan talimat alarak yeniden konuşmaya başladı. Ve Türkiye’nin içişlerine burnunu sokmaya başladı.

PKK ile işbirliği yapan Barzani bizim büyük Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti bunun farkında olarak onlara bir ders verme zamanı gelmiştir. Irak’ta tüm içişlere karışan Barzani Kerkük’e el uzatarak referandum konusunu ön plana alarak müdahalede bulunmaktadır.
Artık tam olarak anı geldi Irak Türkleri bir an önce teşkilatlanmalı bir güç haline gelmeleri gerekmektedir.

Irak Türkleri her bir bakımdan mutludurlar çünkü kendi milletlerinden olan Türkiye Türk dünyasına güvenmektedirler bu nedenle düşmanlar Irak Türklerini cezalandırmakla sürekli olarak bölgelerinde Türkmenelinin her yerinde bombalar patlamalarda çok sayıda kan kardeşlerimiz şehit olmaktadır buda düşmanların önde gelen oyunlarından biridir Türkmenleri Kerkük’ten uzaklaştırmak için bu politika öldürme olayı Kerkük gibi Türkmen şehri olan Erbil’de Türkmen yoğunluğu olan bölgelerde yapılmaktadır. artık burada Türkmenlerin can güvenlikleri kalmamaktadır .
Bir gönül bir doygu olmanın yolunda birlikte çalışarak Türkmenlerin hakkını Kerkük’te savunmalıyız ve her bir düşmana gücümüzle korku salmalıyız.

Bugün milli Türkmen Cephesi Irak’ın içinde dışında Avrupa, Amerika, Türkiye’de dünyanın her bir yerinde tüm dernek kuruluşlarıyla birliklerini beraberliklerini tüm düşmanlara masaj olarak bildirmeleri birbirlerine güvenliklerini ispat etmekle tüm erleri ile geçleriyle yaşlıları, kadınlarıyla mücadeleyi sürdürerek Irak’ın toprak bütünlüğünü savunarak Amerika Kürtlerin işgaline karşı olarak Kerkük’ün bir Türk şehri olduğunu kanlarıyla canlarıyla ön plana almışlardır Kerkük şehrinin özel bir statüsünü bildirmişlerdir.

Artık Türkmen birdir hepsi birden Kerkük Türk şehrinde birleşecekler ve milli davalarına kanlarıyla canlarıyla sarılacaklar.

Cumartesi, Mayıs 12, 2007

Barzani"nin ITC karşıtı Konuşmasına Türkmen Meclisinden tepki


Bildiri
11 Mayıs 2007, Cuma

Bismillahirrahmanirrahim

Irak Türkmen Meclisi
sayı: 31 Tarih: 10.05.2007
Bildiri
08.05.2007 tarihinde Avrupa Birliği Parlamentosunda konuşma yapan Mesut Barzani, Irak Türkleri'ne ve Irak Türkleri'nin meşru temsilcisi olan Irak Türkmen Cephesi'ne yönelik çok ağır suçlamalar da bulundu.
Bu konuşmaların Kerkük başta olmak üzere Irak'ta barışı ve huzurun bozulmasına yol açabilir. İnsan hakları benimseyen Avrupa Birliği; bir gün mutlaka 09.04.2003 tarihinden itibaren Saddam rejimi sonrası dönemde, Irak Türkmen toplumuna kimlerin haksızca ve düşmanca saldırdığını ortaya koyacaktır.
Ayrıca Türkmen toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde düşmanlarına karşı aynı cephede olması için çağrıda bulunuyoruz.

Yaşasın şanlı Türkmen Milleti

Irak Türkmen Meclisi
Sekreterlik
Kerkuk.net