Perşembe, Eylül 21, 2006

Kuzey Irak'ta 10 idam!

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısına düşen, direnişin yoğun olduğu Felluce kentinde 7 Irak askerinin çatışma ve saldırılarda öldürüldüğü bildirildi.
Polis kaynakları, şafak vakti bir ordu mevzisine füze fırlatılması sonucu 4 askerin öldüğünü, 3'ünün yaralandığını söylediler. Kaynaklar, bu saldırıdan birkaç saat sonra da bir grup silahlı kişiyle askerlerin çatışmaya girdiğini, birkaç saat süren çatışmada 3 askerin öldüğünü belirttiler.
Amerikan ordusundan yapılan açıklamada da, Bağdat'ın kuzeyinde dün akşam düzenlenen bombalı saldırıda bir Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.
Son ölümle, Amerikan askerlerinin Irak'ı işgal ettiği Mart 2003'ten bu yana ölen Amerikan askerlerinin sayısı 2 bin 687 oldu. Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de ise Mart ayında terör eylemleri düzenlemekle suçlanan 10 kişinin bugün idam edildiği bildirildi.
Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, söz konusu 10 kişinin 2003 ve 2004 yıllarında, başta Erbil ve Dohuk'ta olmak üzere Irak'ın kuzeyinde terör eylemleri düzenlediğini itiraf eden bir terör örgütüne mensup olduklarını söyledi.
Yetkili, idama mahkum edilen bu 10 kişinin cezalarının bugün Erbil'de infaz edildiğini açıkladı.