Salı, Kasım 08, 2005

Telafer Dayanışma Komitesi

ÜMİT ÖZDAĞ
08.11.2005
Kerkük''ten sonra Telafer''de de etnik yeniden yapılandırma devam ediyor. Ancak Telafer''de Kerkük''ten farklı olarak açık bir savaş yaşanıyor. Musul ilini kontrolü altına almak isteyen Barzani bunun için önce Musul''a bağlı bir Türkmen ilçesi olan (400 bin nüfuslu ilçe hatta bazı rakamlar 600 bin olduğunu ileri sürüyor) Amerikan ordusu destekli peşmergelerle Türkmenlerin üzerine çullanılmıştır. Türkiye, Amerikan-peşmerge saldırısının başlamasından bir süre sonra olaylara müdahale etmek istemiş ise de ABD''nin sert tepkisi üzerine susmuş ve geri çekilmiştir. Yüz binlerce Türkmen evlerinden çıkarılmış, Telafer''in dışına sürülmüş durumdadır. Sefalet içinde yaşıyorlar. Barzani serserisinin eşkiyalarının saldırıları sürüyor. Amerikan askerleri ise Barzani''nin politikalarını sürdürmesini güvence altına alıyorlar. Türkiye''nin Telafer bombalanırken içine girdiği geri çekilme süreci Kızılay''ın Telafer''den çıkarılması utancına kadar uzanmıştır. Türkiye, Telafer konusunda utanç dolu bir sessizliğe boğulurken, Türk toplumu ve aydınları da büyük ölçüde bu utanç dolu sessizliğin bir parçası oldu. Sivil toplum örgütleri, Telafer''i ağızlarına almamışlar, Yeni Çağ dışında basın adeta sansür koymuştur Telafer olaylarına. İşte bu ortamda Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği''nin önderliğinde bir grup sivil toplum örgütü Telafer için bir eylem birliği başlatmıştır. Eylemin adı "Telafer Kalbimin Çarptığı Yer." Düzenleyen komitenin adı "Telafer Dayanışma Komitesi". Komitenin üyeleri arasında Türk İş, Kamu-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Kemalist Atılım Derneği ve Ulusal Kanal gibi bir çok adını burada sayamadığım dernek var.
"Telafer Dayanışma Komitesi" 11 Aralık\'\'ta Silopi\'\'de muhtemelen \r\n haç konaklama tesislerinde uluslar arası bir toplantı düzenleyecek. \r\n Toplantıya bütün dünyadan insan hakları kuruluşları davet edilmiş. Ancak \r\n Türkleri insan olarak kabul edip etmediklerinden emin olmadığım için \r\n kimlerin geleceğini ben de merak ediyorum. Ayrıca Türk İş Arap dünyasından \r\n sendikacıları davet etmiş. Silopi\'\'de yapılan toplantıdan sonra Habur\'\'a \r\n yürünmesi planlanıyor. Orada yapılacak gösteriden sonra ise Telafer\'\'e \r\n yürünmesi planlanıyor. "Telafer Dayanışma Komitesi" çok önemli bir \r\n milli bilinç patlamasının öncülüğünü yapabilir. Bütün milli nitelikli \r\n sivil toplum örgütleri bu sürece destek vermelidir. Ben Türk \r\n Ocakları\'\'nın, Aydınlar Ocağı\'\'nın, ART gibi bir televizyon kanalının da \r\n bu sürece destek vereceğine inanıyorum. Komite\'\'nin çalışmaları ile ilgili \r\n bilgi almak isteyenlerin Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı ve \r\n komite üyesi Abdullah Buksur\'\'a başvurmaları mümkündür. Türk Dünyası İnsan \r\n Hakları Derneği telefon numarası 0312 230,82,00 ve Abdullah Buksur, \r\n 0532,417,89,29 numaralardan Abdullah Buksur\'\'a ulaşarak çalışmalara \r\n katılım ile ilgili bilgi almak mümkündür. Bütün Türk \r\n milliyetçilerini bu milli eyleme verebilecekleri her türlü desteği vermeye \r\n davet etmek istiyorum. Türkmen meselesinin iç yüzünü öğrenmek isteyenler \r\n Türkmen Cephesi\'\'nin Ankara temsilcisi Ahmet Muratlı beyefendiyi illerine \r\n konferans vermeye davet edebilirler. \r\n\r\n\r\n",0]
);
//-->
"Telafer Dayanışma Komitesi" 11 Aralık''ta Silopi''de muhtemelen haç konaklama tesislerinde uluslar arası bir toplantı düzenleyecek. Toplantıya bütün dünyadan insan hakları kuruluşları davet edilmiş. Ancak Türkleri insan olarak kabul edip etmediklerinden emin olmadığım için kimlerin geleceğini ben de merak ediyorum. Ayrıca Türk İş Arap dünyasından sendikacıları davet etmiş. Silopi''de yapılan toplantıdan sonra Habur''a yürünmesi planlanıyor. Orada yapılacak gösteriden sonra ise Telafer''e yürünmesi planlanıyor. "Telafer Dayanışma Komitesi" çok önemli bir milli bilinç patlamasının öncülüğünü yapabilir. Bütün milli nitelikli sivil toplum örgütleri bu sürece destek vermelidir. Ben Türk Ocakları''nın, Aydınlar Ocağı''nın, ART gibi bir televizyon kanalının da bu sürece destek vereceğine inanıyorum. Komite''nin çalışmaları ile ilgili bilgi almak isteyenlerin Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı ve komite üyesi Abdullah Buksur''a başvurmaları mümkündür. Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği telefon numarası 0312 230,82,00 ve Abdullah Buksur, 0532,417,89,29 numaralardan Abdullah Buksur''a ulaşarak çalışmalara katılım ile ilgili bilgi almak mümkündür. Bütün Türk milliyetçilerini bu milli eyleme verebilecekleri her türlü desteği vermeye davet etmek istiyorum. Türkmen meselesinin iç yüzünü öğrenmek isteyenler Türkmen Cephesi''nin Ankara temsilcisi Ahmet Muratlı beyefendiyi illerine konferans vermeye davet edebilirler.