Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Kerkük'e yeni konutlara yeni Kürt yerleşimi

KERKÜK (A.A)
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Meclis Başkanı Yunus Bayraktar, “Kürt liderlerin devlet arazilerine konut yaptırıp çevre illerden getirdikleri aileleri yerleştirdiklerini” belirtti.
Bayraktar, Irak'taki petrolün yüzde 40'ı ile doğal gazın yüzde 70'inin sağlandığı Kerkük'ün statüsünün belirleneceği ve 2007'nin son aylarında yapılması öngörülen referandum öncesinde Türkmenlerin çalışmalarını demokratik yollarla yürüttüğünü söyledi. Bayraktar, Aralık 2005'te yapılan seçimlerde yaşanan hak ihlallerinin referandumda yaşanmaması için şimdiden önlem almaya başladıklarını belirtti.

Bayraktar, şöyle konuştu:

“Irak'taki Türkmenlerin silahlı birlikleri yok. Bizler sorunlarımızı demokratik yollardan çözmeye çalışıyoruz. Ancak özellikle Kürtler, seçimdeki ihlallerini referandumda da yapmayı planlıyor. Kürt liderler devlet arazilerine konut yaptırıp çevre illerden getirdikleri aileleri yerleştiriyorlar. Onlara maddi her türlü imkan sağlanıyor. Referandumda daha fazla oy almanın hesaplarını yapıyorlar. Seçimlerde sanal seçmenler kullanıp, yaptıkları tüm ihlallere rağmen yüzde 52 oy alabildiler.”
....Hurriyet