Perşembe, Nisan 26, 2007

ITC’nin 12’nci kuruluşu Ankara’da da kutlandı

21.Nisan günü saat 10:00'da Başkentin Kızılay ve Ulus meydanlarında, ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı'nın açılışlarını yaptığı sanat sergileri 22.23 günleri de açık kaldı.
Irak Türkleri'nin tek temsilcisi oln Irak Türkmen Cephesi ITC'nin 12'nci kuruluşu, Türkmeneli, Irak'ın başkenti Bağdat ve dünyanın her yerinde bulunan ITC'nin tüm büro ve temsılçilik ve ITC'ye bağlı kültürel ve sosyal dernek ve kuruluşlarda yoğun program ve renkli ahenkli törenlerle kutlandı.
ITC'nin Yurtdışındaki en aktif kuruluşu olan Ankara Temsilçiliği bu yılki kutlamarı için yoğun bir program hazırlamıştır. 21.Nisan günü saat 10:00'da Başkentin Kızılay ve Ulus meydanlarında, ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı'nın açılışlarını yaptığı sanat sergileri 22.23 günleri de açık kaldı.
Dün 24.Nisan günü saat 19:30 da ITC Temsilcisi'nin kuruluş anısı dolayısıyla verdiği resepsiona büyük sayıda konuklar hazır bulundular. Ahmet Muratlı ve ITC Ankara Temsilçiliği'nin diğer sorumlularınca büyük sevgi ve saygıyla karşılanan davetli konuklar arasında Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdullatif Şener, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Demokratik Sol Partisi Genel Başkanı Zeki Sezer, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ) eski Başkanı Prof. İhsan Doğramacı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, İhlas Holding Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol, İhlas Haber Ajansı Ankara Haber Müdürü Behçet Aksoy, TGRT Ankara Temsilcisi Murat Odabaş, Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Akif Bülbül, ATO Başkanı Sinan Aygün
beyefendilere de rastlanmaktaydı. Ayrıca, Celal Talabani Liderliğinde Irak Kürdüstan Yurtsal Birliği ( KYB )'nin Ankara Temsilcisi Buhruz Galali'nin de gecede bulunması, dıkkat çekiciydi.
Resepsiona tören boyunca, büyük ses sanatcıları Abdurrahman Kızılay ve Mehmet Özbek beyler de yaktıkları Türkmen türkü ve horyatlarıyla başka bir coşku ve canlılılık kattılar. Büyük şair Ali Yaşar beylerin Kerkük ve Tükmenlerle ilgli yazmış oldukları ve Mehmet Atay beylerin de seslendirdikleri ( Irak çok mu Irak? ) şiiri büyük bir sesizlik, sükunet ve hayranlık
içinde dinlendi.
ITC Ankara Temsilcisi sayın Ahmet Muratlı beyin resepsionla ilgil yaptıkları konuşmalarında Türk yetkili, Parti ve siyasi teşkilat sorumluları ve yüce Türk halkını Türkmen davasına verdikleri destek ve Irak'ın toprak bütünlüğünden dolayı selamlıyarak teşekkürlerinin bildirdiler. Resepsionda bir açıklamada bulunan dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel beyefendiler de Irak'ta Türkmen Cephesi'nin bulunmasının önemine değindiler ve Türkmen Cephesi'nin Irak ve ortadoğuda barış ve güvenliği sağlayacak önemli bir unsur olduğunu söylediler.
Şanlı kuruluş münasebetile Ankara Temsilçiliği 27.Nisan günü de Ankara Ticaret Odası Sergi Salonunda bir resim sergisi ve birde panel düzenliyecektir. 28. Nisan Cumartesi günü saat 13.00 de ise Tandoğan'da düzenleyeceği büyük miting de Kerkük için yürünecek.Temsilçiliğin bu yılki kutlama faaliyetleri aynı günü saat 20.00 - 23.00 de verilen konserle sona erecektir.
YAZAN: ÜMİT KÖPRÜLÜ Kerkuk.net