Cumartesi, Nisan 14, 2007

Kerkük referandumu Danımarka'nın Arhus şehrinde protesto edildi











Kerkük Referandumuna karşı Türkmen protestoları devam ediyor.









Avrupada faaliyet gösteren Türkmen Kuruluşları'nın Avrupa genelinde başlattıkları Kerkük Referandumu ve Talafer katliamına karşı protesto yürüyüşleri Danimarka'nın Arhus şehrinde devam etti.









Arhus Irak Türkmen Derneği tarafından düzenlen protesto yürüyüşünde nüfüs kaydırmaları ile Kerkük'ün demografik yapısının değiştirilmesi ve referandum protesto edildi,

Arhus belediye meydanında başlayan protesto yürüyüşe 500 Türkmen katıldı. Arhus Türkmen derneği başkanı Murat Hattat ve yönetim kurulu üyeleri Yıldırım Bozok, Halil Kılıç, Ali Kamal, Kamil Köprülü ve diğer bütün üyeleri yürüyüş boyunca Danimarkalılara Türkmenlerin Kerkük ve diğer Türkmeneli bölgelerinde yaşadıklarını insanlık dramını haykırdılar. Yürüyüşte Türkmeneli, Irak Türkmen Cephesi başkanı Sadettin ERGEÇ'in fotoğrafları ve ITC bayraklarını taşıyan Danimarka Türkmen Kadınlar Birliği büyük ilgi topladı.
Almanya Hamburg Türkmen derneği başkanı Remzi Casim ve Yönetim Kurulu üyeleri Hacı ismet, Cuma Hurşit, Mumin Türkmen, Hasan Sarıkahya ve Kopenhag'dan katılan Türkmenlerler de Arhus'taki kardaşlarıyla birlikte yürüdüler.

Ses sanatçısı Ibrahim Rauf ve değerli milliyetçi Türkmenlerin de katıldığı yürüyüş sonunda okunan basın bildirisi ile sona eren yürüyüşün ardından, Dernek lokalinde sunulan yemekler yendi ve sohbet toplantısı yapıldı.