Çarşamba, Haziran 13, 2007

Türk – Alman İş Adamları Birliği, TDU Yönetiminde bir Türkmen



Türk – Alman İş Adamları Birliği, TDU. Almanya ve Avrupa’da faaliyet gösteren önde gelen en güçlü kuruluşlardan birisidir. Merkezi Berlin’de bulunan TDU’nın üyeleri ve yönetim kurlu üyeleri Almanya’da önde gelen Alman ve Türk işverenlerden olaşmaktadır. Alman Ekonomisine yılda yaklaşık 5 milyar € ciro yapan ve yaklaşık Berlin’de 30 binin üzerinde İşçi çalıştıran İşvereni bulunmaktadır. Almanya ve Türkiye Hükümeti tarafından büyük ilgi gören TDU Siyasi ve Ekonomi alanda büyük önem taşımaktadır..

Türk Alman İş Adamları Birliği TDU. 09.06.2007 tarihinde Berlin’de Genel kurultayını yapmıştır. Haftalardır Alman kamuoyu ve toplumunu yakından ilgilendiren kurultay sonunda 14 Saat süren bir Seçim sonrası yeni yönetmeni seçmiş bulunmaktadır.

TDU yönetiminde yer almak isteyen çok iş adamları adaylıklarını ilan ederek bu önemli kuruluşun yönetiminde yer almak istemişlerdir. Yeni seçilen Yönetimde görev alan 11 kişiden birisi ve Yönetimin en genç üyesi olarak bir Türkmen seçilmiştir

Genç Türkmen Kardeşimizi tanıtalım..
Hakan Authman
1979 yılında Berlin´de doğan Hakan Authman, Irak Türkmen Cephesi Berlin Temsilcisi Sn. Ganim Authman’ın oğludur. Hakan Authman ortaokulu, Ticaret Meslek Okulu’nu bitirdikten sonra çok genç yaşlarda Burger King Şirketleri’nde müdürlük yaptı. 1999 yılında en başarılı müdür seçilip Almanya’nın en başarılı yöneticisi olarak ödüllendirildi. 23 yaşında, dünyanın en genç Burger King sahibi unvanını aldı. Almanya´da Burger King sahibi olan iki Türk´ten biri olan Authman, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve disipliniyle bilinmektedir. Berlin İçişleri Senatörlüğü tarafından meslek ve eğitim konularında örnek Türk genci olarak gösterilen Authman, gençlerin iş hayatına kazandırılmasını kendisine özel amaç edinmiştir. Hakan’ın tek hedefi her fırsatta Irak Türkmen’lerine uygulananın baskı, zülüm ve haksızlıkları Alman kamuoyuna ve Alman yetkililerine iletmek ve Türkmen davasını en iyi şekilde savunmaktır. 2004 yılından beri TDU üyesi olan Authman evli ve bir çocuk babasıdır..