Cumartesi, Haziran 23, 2007

ITC ve ABD Kerkük'ü konuşacak



''Irak politikasında Kuzey Iraklı Kürt gruplara ağırlık veren Washington, bu politikasında bir esnekliğe gidebileceğinin sinyalini, Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) ABD ziyaretini kabul ederek verdi.''


Basın Duyurusu

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Dr. Saadettin Ergeç beraberindeki heyet ile ABD'ye gidiyor.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Dr. Saadettin Ergeç beraberindeki heyet ile ABD'ye gidiyor.Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Dr. Saadettin Ergeç beraberindeki heyet ile ABD'ye gidiyor.
Irak'taki son gelişmeler, Kerkük'te olup bitenler, Irak Türkmenleri'nin içinde bulunduğu durum ile karşılaştıkları zorlukları, yakın temasla ABD'li yetkililere aktaracak.
25 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında ABD'nin başkenti Washington'da senatodaki temsilcilerle temas kuracak olan ITC heyeti, Türkmenlerin haklı davalarını, Kerkük'ün statüsünü ve Irak'ın geleceği konularında, bu ülkedeki çeşitli kuruluşlar ve lobilere anlatacak.
ITC lideri Dr. Saadettin Ergeç'e ABD seyahatine ITC'nin iki merkez yürütme kurulu üyesi, Londra ve Türkiye Temsilcisi'de katılacak.
Bilgilerinize sunulur
Irak Türkmen Cephesi
Türkiye Temsilciliği
Basın - Enformasyon BürosuITC Basın Bürosu