Pazartesi, Ekim 08, 2007

Avrupa Türkmen’lerinden Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye mektup.



Almanya ve Avrupa’da faaliyet gösteren Irak Türkmen Cephesi, Irak Türkmenleri Sivil Toplum Örgütleri ve bütün Kuruluşları, Avrupa’da yaşayan Türkmenler, Irak'ın ne ad altında olursa olsun bölünmesine şiddetle karşı olduğumuzu buradan bütün Alman ve dünya kamuoyuna seslenirken " Bu karar Irak'ın içişlerine yapılan açık bir müdahaledir. ABD her zaman Irak’ın birliğini savunduğunu iddia ettiği ülkemizin egemenliğini zedeliyor ve kardeş Irak halkı arasında tehlikeli bir nifak üretmektedir.
Irak'ta siyasi rejimin şekline ABD dahil hiçbir ülke veya hiç bir siyasi grubun karar verme hakkının bulunmadığı, karar veren birsi varsa oda Iraklıların kendilerinin vermesi gerektiğini herkesin bilmesi gerekmektedir.

Dolaysıyla Irak Türkmen Cephesi Almanya Temsilcisi Sn. Ganim Authman, Irak Türkmenleri Sivil Toplum Örgütleri ve Avrupa’da yaşayan Türkmenler adına Irak Berlin Büyük elçiliğini resmi ziyaret ederek Irak Büyükelçisi Sayın Dr. Ala Alhaşimi ‘ye yazılı bir kınama mesajı vererek Irak Cumhurbaşkanı Sn. Celal Talabani, Irak Büyük millet Meclisi Üyelerine ve Irak Hükümetine iletilmesi talebinde bulunmuşlardır. Sayın Büyükelçi Avrupa Türkmenlerine teşekkür ederek genel anlamda Türkmenlerin her zaman Irak’ın birlik ve beraberliği için mücadele ettikleri bütün dünyaya kanıtlamışlardır, kendileri bizzat yakında takip etiğini ve buda gurur verici bir mücadele olduğuna kimsenin şüphesi olmasın.Kim ne derse desin bunu kabul etmemiz gerekir oda Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimiz ırak’ın üçüncü asil unsurudur. Irak’lıların her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olan bu dönemde Türkmenlerin özelikle Sizlerin böyle bir girişimini şahsi memnuniyetimle kabul ediyorum ve bu talebinizi hemen Adları geçen yetkili makamlara ileteceğimden şüpheniz olmasın .


ITC Berlin
Temsilciliği