Çarşamba, Ekim 24, 2007

ITC Bildiri


23 Ekim 2007, Salı Bu haber 132 defa okunmuştur.
Irak Türkmen Cephesi Meydana Gelen Son gelişmelerle ilgi bir bildiri yayınladı

İçinde bulunduğumuz kritik ve hassas dönemde Irak'ımız bir siyasi istikrarsızlık  iç çekişme  Irakı tehdit eden ve tehlikelere maruz
bırakan taksim projeleri ile karşı karşıya kalmaktadır  Irak'ı barış kıyısına ulaştırmak akıl ve mantıkla hareket etmeyi gerektirmektedir .
Biz Irak Türkmen Cephesi olarak ihtilal güçlerinin topraklarımıza ilk adım attıkları günden beri hedefimizi ve stratejimizi Irak'ın millet ve toprak birliğinden yana tesbit etmişiz  bunu da savunmaya devam edeceğiz  şiddet ve terörü her yönü ile red etmekteyiz .
Biz Irak'ın iç işlerine dış mudahelelerin yapılmaması  ihtilal güçlerinin çekilişinin zamana bağlanması ve Irak anayasası ve Birleşmiş Milletlerin yasalarında geçen , hiç bir devletin toprakları terör kuruluşları tarafından başka devletlere karşı kullanılmaması için ciddi tedbirlerin alınması ve bu terör örgütlerinin Irak topraklarındaki varlıklarını sona erdirmesini istemekteyiz ilgili bütün tarafları aklı selime , aşırı ve mesuliyetten uzak görüş belirlemeden kaçınmaya davet ediyoruz .
Irak Türkmen Cephesi her türlü aşırlık ve terörü kınarken bu kirizin çözümü bölge halklarına ve özellikle Türkmenlere barış ve huzur getirmesini dileriz .
ITC Siyasi Daire
Kerkuk.net