Pazar, Şubat 04, 2007

Yeni Türkmen Katliamı Başladı


Türkmeneli ve Türkmen Davası İçin El Ele


Türkmen Kuruluşlarının Dikkatine
Aziz Türkmenler,
Bugün Türkmeneli ve Kerkük’te meydana gelen acı olaylar göstermektedir ki artık Türkmenlere karşı silahlı bir katliam başlatılmıştır. Türkmen bölgelerinde meydana gelen saldırılarda kadın, çocuk ve yaşlı onlarca Türkmen hayatını kaybetmektedir. Türkmen hanelerine tecavüz edilerek, ileride gerçekleştirilecek bir katliam ve işgal planının hazırlığı olarak Türkmenler savunmasız bırakılmakta ve sindirilmektedir. Bu olayları gerçekleştirenleri kınıyoruz. Bu acılı ve hayati dönemde topraklarımıza ve davamıza, her zamankinden daha fazla sarılarak sahip çıkmalıyız.


2007 referandumu için Kerkük’ü işgal etmek isteyen peşmergeler bütün gücüyle çalışırken, bizlerin de çalışmalarını engellemek için harekete geçmiştir.
Türkmen kuruluşları güvenilir kaynaklarından aldığımız bilgiler ışığında tarafımıza gelen uyarılar konusunda sizleri aydınlatmak isteriz. 2007 referandumu ve Kerkük’te bir Türkmen katliamı tehlikesi karşısında Türkmenlerin başlattığı toplumsal ve siyasi çalışmaları engellemek amacıyla, başta Kürt siyasi gruplar harekete geçmiştir.

Uyarılara göre, 2007 yılı için Türkmen kuruluşlarının bir yıllık çalışma programı hazırlaması ve program çerçevesinde çalışması gerekli görüldüğünden, Kürt siyasi ve istihbarat birimleri bu programı bozmak amacıyla, özellikle Avrupa’da Türkmenleri iç meselelere yönlendirerek aralarına fitne ve provokasyon sokmaya başlamıştır. Türkmenler, Avrupa ülkelerinde Irak Caliye, dernek yönetimi, seçim konuları, ITC ve diğer Türkmen siyasi kuruluşları arasında yıkıcı faaliyetler gibi iç yapılanma ve referandum ile ilgisi olmayan bölücü konulara yönlendirmektedir.

Bu sebeple Türkmen kuruluşlarının 2007 yılı boyunca sadece Kerkük ve referandum konularına konsantre olması ve bütün faaliyetlerini aşağıdaki program ışığında değerlendirmelidir.
dış temsilcilikler
sivil toplum örgütleri
dışişleri yetkilileri
parlamenter ve dış ilişkiler komisyonu başkanları
siyasi parti başkanları
gibi adı geçen kurum ve kişiler ile irtibata geçerek randevular alınması ve görüşmeler gerçekleştirilmesi, Kerkük için tarihi bir fırsattır. Görüşmelerde hazırladığımız İngilizce raporlar ve medya temsilcilerinin bulundurulması ayrıca önemlidir.

Bugün Kerkük’ün ihtiyaç duyduğu bu faaliyetlerin dışında bütün diğer faaliyetlerin askıya alınması, dış provokasyonlara özel dikkat harcanması ve engellenmesi gerekiyor.
Türkmeneli ve Türkmen Davası İçin El Ele

Saygılarımızla
Türkmen Siyasi Komitesi