Perşembe, Aralık 22, 2005

Genç kâlemlerle Baş başa




Değerli Türkmen Gençlerine Duyuru

Gelecek sayıdan itibaren (Ocak- Mart 2006) Kardaşlık Derginizde, sizlerin, bizlerin fikir teatisiyle ve de himmetiyle Türkmen davasının dününü, bugününü ve de yarınını genç fikirlerle irdeleyeceğiz. Her bir taraftan maruz kaldığımız yoğun bombardımanın sisini dağıtamaya yarayan, şahsi menfaatten uzak, art niyetsiz, gönül saflığıyla, olabildiği kadar zülfü yare dokunmadan, önümüzü aydınlatan yeni fikirlere yer vereceğiz. Bu temel meselenin yanında siz genç kâlemlerin edebi ürünlerine ilmi araştırmalarına imkan dahilinde tanıtmaya vesile olacağız.

Değerli Türkmen gençleri , değerli Kardaşlık okuyucuları, bu imkanı bize tanıyan Kardeşlik dergisinin değerli emektar editörü Prof. Dr. Suphi Saatçi’ye hepimiz adına şükran ve minnettarlığımızı bildiririz, Ağabeyimiz her zamanki gibi bizi mahcup etmiştir. Kalkıştığımız bu çetin işte Allah bizleri, sizleri mahcup etmesin.

Kardaşlık Dergisinin genç kâlemlere ayrılan değerli yaprakları siz genç kâlemlerin, ateşli, hayat dolu Türkmen genç fikirlerin hizmetinde olacaktır. Genç fikir savaşçılarının meydanı, arenası olacaktır. Ayrıca bu arena da kendine yer bulmak isteyen hevesli Türkmen gençlerin her türlü sorularına yanıt verilecek, önüne ışık tutulacaktır. Ayrıcalıktan, kibirden, senlik ve benlikten, dost ve tanıdıktan uzak sadece ve sadece milli davamıza, bir nebzede olsa hizmet eden ana sütü gibi saf ve helal fikirleri kaile alınacağımıza ben kendi adıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyor, siz gençlerden milli hislerinizle, savunduğunuz Türkmen davanızla, dergimizde ilgili, olumlu, olumsuz her türlü konuda bana yazınız diyorum…yazalım, tanışalım el ele verelim, birleşelim hemfikir olalım, engel tanımadan, duraklamadan, sağlıklı, azimli, uzun nefeslilerden olalım, en uca, aydınlığa ilerleyelim.

Cengiz Bayraktar –İzmit


Yazışma Adresi: Gençlerle Baş başa - Kerkük Vakfı ( Kardaşlık Dergisi)
p.k. 61 Beyoğlu-İstanbul
E-mail : cengiz_bayraktar @yahoo.com