Cumartesi, Aralık 17, 2005

Irak Secimlerinin Yüz Karasi, Danimarka




Irak Yüksek Secim Komisyonunun Danimarka'da atadigi, Kopenhag ofisi baskan ve yardimcisinin, secim orgazasyonundaki basarisizligi, Danimarka Secimlerini bir fiyaskoya donusturdu.
Haberlesmeden gorevli atamalarina, gözlemcilere getirilen yasaklardan gecersiz oylara kadar uzanan bir dizi yanlislik aslinda bilincli bir sekilde gelismistir.
Bütün bu ihlallere ve başarısızlıklara karşılık Danimarka medyası, Park yerlerinde halay çeken Kürtlere referans yaparak 'bayram havasında seçim' manşetleriyle vermiştir Irak seçimlerini.
Danimarka ofisinin olusturdugu secim komisyonu üyelerinin 15'ni sii arap olustururken sadece bir üysenin Türkmenlerden ve ustelik onlarca tahsilli arasindan verilecek herhangi bir duzeyli gorev yerine sadece gunluk uc öğün yemek ihalesini vererek ticari menfaatlere ve Turkmenleri pasifize etmek amacina ulasmistir. Komisyonun Kürt üyeleri ise Amman'a gonderilip personel egitmen ve yönetici gorevlerine getirilmislerdir. Türkçe duyuruyu da Kürtçe linkin içine saklamıştır. (http://ocvdk.org/KudishOCV.htm)
Buna karşılık dondurucu soğukta bayrak nöbeti tutan ve oy oranımızı yükseltmek için diğer şehirlerden yüzlerce kilometreyi birden fazla kez katederek gelen Türkmenlere rağmen Danimarka'da ITC'ye sadece 464 oy çıkmıştır.