Cuma, Aralık 23, 2005

Irak ve Türkmenler, ITC ile yeni dönem



Savas Nurettin

Irak'ın yeniden inşası aşamalarının en zorlu bölümleri büyük kayıplarla da olsa aşılmış, Aralık seçimleri ile birlikte, hükümet kurma çalışmalarının da tamamlanmasıyla Irak, gündelik gelişmeler ve politikalar yerine daha istikrarlı bir döneme girmektedir. Bu da uzun vadeli politikaların uygulanmaya başlama startını verecektir.

Tarihi ve gerçekçi dayanaklarla Irak Türkmen Cephesi'nin Irak politikaları ülkenin, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bütünlüğü ve güvenliği bakımından büyük bir rol ihtiva etmektedir.

ITC, Başakanı Saadettin Ergeç dönemiyle, sadece seçimlerle bağlantılı değerlendirmelerle dar alana sıkıştırmalara karşın cesur, istikrarlı, uzun vadeli politikalarla zorlu bir mücadele ve yapılandırma dönemine imzasını atma hazırlıkları içerisindedir.

ITC, seçim sonuçları ne olursa olsun, başta Kerkük olmak üzere bütün Türkmen bölgelerinin muhafaza ve müdafaasında uygulanacak politikaları devreye sokmaya hazırlanmaktadır. Bunun yanısıra sosyal, eğitim, ekonomi ve en önemlisi güvenlik konularına yeni yapılanma ve gelişmeyi planlayan Sadettin Ergeç komutanlığındaki ITC, Türkmenler bakımından hayatiyet arz ettiği bilinciyle, Irak'ın toprak bütünlüğünü savunmak için halk cephesinin ön saflarında kanıyla mücadeleye kuşanmıştır.

Dil, din,kültür, ekonomi, eğitim alanlarında ve haksızlıklara karşı hukuki mücadelenin devam edeceği yeni dönemde ITC, barışın sınırlarını zorlayanlara da artık gerekli cevabı vermeyi planlamaktadır.
Halkının bu beklentisini cevapsız bırakmanın tarihi bir hata olacağı açıktır.