Pazar, Temmuz 02, 2006

PKK'lilar sinirdan ABD nezaretinde giriyor

ABD Buyukelcisi Nabi Sensoy, 3 bin PKKli terorist ABD denetimindeki Irak sinirindanTurkiyeye sizdi. Etkinliginizi gostermelisiniz dedi.

Pesmerge acikca destekliyor
TURKIYEnin Washington Buyukelcisi Nabi Sensoy, ABDnin PKKyla mucadeleetmedigini acikladi. Sensoy, PKKli 3 bin teroristin Irak uzerindenTurkiyeye sizarak saldirilar duzenledigini, bununla ilgili Ankaranin elinde kanitlar bulundugunu kaydetti. Sensoy, PKKnin silah ve diger lojistik konularda Washington ile siki muttefik olan Kurt partilerden de destek aldigini belirtti. Buyukelci Sensoy, PKKnin Washington ile siki muttefik olan iki ana Irakli Kurt partiden destek aldigina dikkat cekti Turkiyenin Washington Buyukelcisi Nabi Sensoy, donem donem Turkiyeyi ve hukumeti elestiren yazilari ile dikkat ceken Washington Times gazetesini ziyaret etti. Sensoy, ABDnin Kuzey Iraktaki muttefiki olan Kurtlerin PKKya verdigi destegin kesilmesi icin Washingtonin mudahale etmesi gerektigini ifade etti.

Kanitlar var
Washington Times gazetesine gore Sensoy, ABDnin de terorist orgut olarak kabul ettigi PKKli yaklasik 3 bin teroristin Kuzey Irak uzerinden Turkiyeye gecerek, burada saldirilar duzenledigi yonunde Ankaranin elinde kanitlar bulundugunu soyledi. Sensoy, PKKnin silah, guvenli alan ve diger lojistik konularda Washington ile siki muttefik olan iki ana Irakli Kurt partiden destek aldigini belirtti.
ABDnin dunyanin neresinde olursa olsun terore karsi oldugu yonundeki sozlerini hatirlatan Sensoy, Biz ABDnin bu sozlerini dogru olarak kabul ediyoruz dedi.
guvenlik sorunlari nedeniyle PKKya yonelik askeri bir operasyonun su anicin beklenmemesi istegini anlayisla karsiladigini soyleyen Sensoy, ancak ABDnin bolgedeki muttefikleri uzerindeki etkisini kullanabilecegini hatirlatti. Etkinizi kullanin, bu insanlar uzerinde buyuk bir etkiniz var diyen Sensoy, ABDnin Kurtler uzerindeki etkisini kullanarak PKKya verdikleri destegi ve orgutun yonetim faaliyetlerinin engellenmesini saglamasi gerektigini belirtti.