Pazartesi, Temmuz 23, 2007

ITC heyeti Kahire'de temaslarda buluncak


Şam-Alliwa: ITC'den üst düzey bir heyet, Arap Birliği Genel Sekreteri Amro Musa ile görüşmek için Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidecek.

Arap Birliği'nin resmi daveti üzerine Mısır'a gidecek olan ITC heyetine, ITC Suriye ve Lübnan Temsilcisi Erşat Salihi başkanlık edecek.
ITC heyeti temaslarında AB Genel Sekreteri Musa ile Irak özellikle de Kerkük'teki durumu görüşüp, ITC'nin bu konudaki tutumunu AB yetkilileriyle paylaşacak.
ITC kaynaklarına göre, Salihi Musa ile ITC'nin Irak'ın düştüğü çıkmazdan kurtarılması konusundaki fikirlerini paylaşacak.
Aynı kaynaklara göre Salihi Musa'ya ayrıca, Irak'ın siyasi gündemini işgal eden Kerkük'ün yanı sıra Erbil ve Telafer'deki gergin durumu hakkında da bilgi verecek.
ITC yetkilisi Salihi'nin görüşmede Arap Birliğini ve Genel Sekreterini Kürt grupların demografik yapısını değiştirmeye çalıştıkları Kerkük için bölgesel ve uluslararası müdahalelerden uzak Arap şemsiyesi altında bir çözüm yolunun bulunması için acilen göreve çağıracağı da ifade edildi.
Alliwa'ya demeç veren Salihi önemli uyarılarda bulundu. Kerkük'ün Türkmen yapısıyla bir Irak kenti olduğunu dile getiren Salihi, Kerkük'ü ele geçirmeye çalışanların yanacağını
söyledi. Kendi asıl sakinlerine kucak açan Kerkük'te yabancılara yer olmadığının altını çizdi. Kerkuk.net