Salı, Temmuz 31, 2007

Türkmenler savunmasız


31 Temmuz 2007, Salı
Ahmet Muratlı, saldırıların nedeni olarak Türkmenlerin kendilerini koruma gücünün olmamasını gösterdi Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Türkmenlerin kendilerini koruma gücünün olmamasının saldırganlara cesaret verdiğini söyledi.

Referandum yaklaştıkça Türkmenlere yönelik saldırılar da şiddetlenerek artıyor. Kerkük'ün Tuzhurmatu ilçesine bağlı Yengice köyünde ITC'ye yapılan ve 7 Türkmen'in hayatını kaybettiği saldırının ardından açıklamalarda bulunan ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Türkmenlerin savunmasız olduğunu açıkladı. Muratlı, ITC'nin Yengice sorumlusu Adnan Rıfat'ın hem ev hem büro olarak kullandığı konutunun, önceki gün bölgeden geçen Toyota marka bir aracın içindeki silahlı kişilerce tarandığını kaydetti. Muratlı, saldırı sırasında Rıfat'ın aile üyeleriyle birlikte konutunda bulunduğunu, olayda Rıfat'ın ağır yaralandığını, iki oğlunun ve yeğenlerinin ise şehit olduğunu söyledi. Muratlı, saldırıda 5 Türkmen'in da hayatını kaybettiğini belirtti.
Düğmeye bastılarAhmet muratlı, "ITC'nin özellikle genel başkan ve yöneticilerine karşı çeşitli kanallardan düğmeye basıldığına ve Türkmenlerin siyasi kuruluşunun hedef seçildiğine" dikkati çekti. Muratlı, bu tip olayların, hiç kimsenin Türkmeneli bölgesini korumak için bir önlem almaması, Türkmenlerin de kendilerine özgü bir koruma gücünün olmamasından dolayı başlarına geldiğini söyledi. Muratlı, Türkmeneli bölgesine 6 bin peşmerge gücünün yerleştirilmesinin talep edildiğini ve bu güçlerin zaten bölgeye yerleşmeye başladığını belirtti. Kerkük'te son bir ayda düzenlenen saldırılarda 164 Türkmen hayatını kaybetti.