Perşembe, Ağustos 30, 2007

Avrupa Parlementosu önünde ITC Bayrağı Şahlandı


29 Ağustos 2007, Çarşamba Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkmenler Belçika'nın başkenti Bürüksel'de avrupa birliği konseyi binası önünde toplanarak, Irak'ta Türkmenlere yapılan tüm haksızlıkları protesto etti ve avrupa birliği dışilişkiler başkanlığına bir dosya verildi..


Bürüksel Avrupa Birliği (AB) Konsey ve Komisyon binasının önünde toplanan yüzlerce Türkmenler grup ellerinde İTC bayrakları ve pankartlarla Irak'ta Türkmenlere yapılan tüm haksızlıkları protesto etti. yapılan protestonun amacı Irak'taki Türkmenlerin uğradıkları haksızlıklara ve yeni Irak anayasasının 140. maddesinin sebep olduğu sıkıntılara dikkat çekmek. Bugün hazırladığımız raporu Avrupa Parlamentosu ve komisyonunda ilgili kişilere verildi.
Amacımız Bir an evvel Birleşmiş Milletler'den Kerkük'e müdahale etmesini ve Kerkük'e özerk bir statü verilmesini istiyoruz. Kerkük'ün yüzde 80′i Türkmen zira bütün belediyeler ve karakolların müdürleri, başkanları Kürt'lerin elinde. Türkmenlerin hiçbir söz hakkı yok.
Ayrıca 600 bin Kürt getirmişler ve Kerkük'ün Türkmen şehri olduğunu inkar ediyorlar. Nerden ve niye geldiler? Kerkük ne zaman Kürtlerin oldu? Bu haksızlıkları dünyaya yaymamız için bu mitiğ düzenlendi.


kerkuk.net