Çarşamba, Ağustos 01, 2007

BİLDİRİ

Kerkük başta olmak üzere Türkmeneli’nin bütün bölgelerinde Türkmenlere karşı artan terör ve şiddet olayları Türkmenleri yakın gelecekte bekleyen tehlikelerin başlangıcıdır.
Türkmen halkı ve özellikle Türkmen siyasetçilerine karşı başlatılan saldırılar ciddi boyut kazanmaktadır.
Kerkük’ün Irak’tan ayrılmasına karşı en önemli engel ITC ve Türkmenler, terörist saldırıların ve silahlı milis gruplarının hedefi konumundadır.
Irak ordusunun Türkmenlerin güvenliğini sağlayamadığı gibi muhtemel bir iç savaş durumunda Türkmenleri telafisi imkansız bir katliam beklemektedir. Türkmenlerin kendi silahlı güçleri bulunmamakta, saldırılara karşı savunmasız ve siyasi varlığını koruyacak yaptırım gücü de kalmamaktadır.
Bu nedenle Türkmenlerin can, mal ve siyasi varlığını koruyabilmesi amacıyla güvenlik ve caydırıcı güç niteliğinde gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Biz Türkmen sivil kuruluşları olarak Irak Türkmen Cephesi yetkililerine ve Türkmenlere karşı gerçekleştirilen hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Türkmenlerin ortak merkezde kenetlenmesi ve ITC’nin silahlı bir güç teşkil etmesi gerekliliğine inanmakta ve bu konudaki girişimleri desteklemekteyiz.

Türkmen Siyasi Komitesi
Genel Sekreterliği
turkmenkomite@gmail.com