Perşembe, Ağustos 10, 2006

Erdoğan, Türkmen Milletvekilleri ile görüştü

Türkmeneli.org
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ve Irak Parlamentosu'ndaki 7 Türkmen milletvekiliyle görüştü.
Başbakan Erdoğan, terör örgünün Irak'ın kuzeyindeki varlığının sona erdirilmesine ilişkin adımlar atılmasını isterken, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, bu konuda her türlü çabayı göstereceklerini taahhüt etti.
Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde ilk olarak Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme bir saatten fazla sürdü.
Edilen bilgiye göre, görüşmede Başbakan Erdoğan Tarık El Haşimi'den Irak'ın kuzeyini terör örgütü için güvenli bir sığınak olmaktan çıkarılmasını istedi.
Bu konuda tatminkar adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmesinin önemine değindi.
Haşimi de "Türkiye en önemli, en büyük komşumuz. Türkiye'yi rahatsız edecek faliyetlere izin vermeyiz. Ben her türlü çabayı göstereceğimizi size taahhüt ediyorum." diye konuştu.
Erdoğan, Irak Parlamentosu Üyesi 7 Türkmen Vekille de Görüştü
Başbakan Erdoğan, daha sonra aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç'in de yer aldığı Irak Parlamentosu üyesi 7 Türkmen milletvekilinden oluşan heyeti kabul etti.
Basına kapalı görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın Türkmen milletvekillerinden hiç bir ayrım yapmadan bir Türkmen grubu oluşturmaları gerektiğini vurguladığı bildirildi.
Başbakan Erdoğan, Irak Türkmenleri'nin birlik ve beraberliklerini bozmadan, ayrımcılık yapmadan birlikte hareket etmeleri halinde etkin bir siyasi grup olacaklarına da dikkat çekti.
Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da katıldı. (TRT)