Pazartesi, Ağustos 21, 2006

Türkmenler Yutdışından Seslenecek

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç Yurtdışı Türkmen Kuruluşları Temsilcileriyle Ankara’da buluştu.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren Türkmen temsilcileri, ITC Başkanının daveti üzere Ankara’da buluştu.

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye’ye yedi Türkmen milletvekili ile birlikte gelen Sadettin Ergeç, yaptığı davet üzere Ankara’ya gelen Türkmen yurtdışı temsilcileri ile de bir araya geldi.
Irak’taki genel durum ve özellikle Kerkük’ün 2007 yılında öngörülen referandum ile Kürt kontrolüne geçirilme çabalarını ele almak üzere gerçekleştirilecek Yurtdışı Türkmen Kuruluşları istişare toplantısı öncesi Ankara’ya akın eden Türkmen temsilcileri ITC başkanı tarafından sıcak karşılandı.

ITC Ankara Temsilciliğinde gerçekleştirilen ön toplantıda ITC Ankara temsilcisi Ahmet Muratlı, Şam Temsilcisi Erşet Salihi, Berlin temsilcisi Ganim Osman da hazır bulundu.

22 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek ve iki gün sürmesi beklenen istişare toplantılarına Avrupa’dan Hollanda, Almanya, Danimarka, İsveç, Fransa, Kanada, İngiltere, Türkiye, Avustralya ve diğer ülkelerden temsilciler katılacak.

Tallafer ve Tuzhurmatı’dan Türkmen milletvekillerinin de katılacağı toplantılar sonucu bir deklarasyon yayınlanması amaçlanıyor.

Toplantıların Prof. İhsan Doğramacı’nın Türkmen temsilciler onuruna vereceği yemek ile son bulacak.