Pazartesi, Ağustos 07, 2006

Financial Times: Irak dağılırsa Türkiye Kürtler'e müdahale eder

13:00
07 Ağustos 2006 / Pazartesi
Financial Times gazetesi, Irak’ta bir dağılma gerçekleşmesi halinde, Türkiye’nin Kürtler’in bağımsız olmasını önlemek için müdahalede bulunabileceğini öne sürdü.
Dünyanın önde gelen finans gazetelerinden Financial Times, Irak’ta kesin çizgilerin kalmadığını ve ülkenin hızla bir sivil savaşa doğru sürüklenmekte olduğunu belirtti. Gazetede yayınlanan bir köşe yazısında, ABD Başkanı George Bush’un 2003 yılı Mayıs ayında yaptığı “görev tamamlandı" açıklamasına rağmen Irak’ta her geçen gün durumun daha da kötüye gittiği ifade edildi.
“SOKAK SOKAK ETNİK TEMİZLİK YAPILIYOR"
Irak’ta mezhep savaşlarının her gün ortalama 100 kişinin hayatına mal olduğu aktarılan yazıda, Sünni direnişçiler ve Şii milisler tarafından sokak sokak etnik temizlik yapıldığı belirtildi.
Yazıda, bu ortamdaki Irak’ta bir bölünmenin gerçekleşmesi halinde bu ülkenin komşularının da kendi çıkarlarını korumak için Irak’a müdahale edebilecekleri ifade edildi.
“TÜRKİYE MÜDAHİL OLUR"
Financial Times, böyle bir gelişmenin yaşanması halinde Türkiye’nin, Kürtler’in bağımsız bir bölge kuramaması için Irak’a müdahale edebileceği değerlendirmesini yaptı.