Çarşamba, Ağustos 02, 2006

PKK'ya karşı Türkiye-Irak işbirliğini ABD doğruladı


07:35
02 Ağustos 2006 / Çarşamba
ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak hükümetinin, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına karşı mücadelede Türk hükümetiyle çok yakın şekilde çalışmaya kararlı olduğunu bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, PKK ile mücadele konusunda sorulan bir soru üzerine, ''Irak hükümetinin kararlı olduğu konu, Irak topraklarından Türk halkına karşı terörist saldırılar düzenlenememesi yönünde Türk hükümetiyle çok yakın şekilde çalışmak. Bu yönde yakın zamanlarda bazı iyi görüşmeler yapıldı ve bu iyi görüşmelerin devam etmesini bekliyorum. Ortak amaç, bu saldırıların, Irak topraklarından yöneltilmesine izin verilmemesi'' dedi.
Sözcüye, Iraklı Kürt lider Mesud Barzani'nin yaklaşık bir hafta önce sarf ettiği belirtilen ''bir komşu ülkeden kuzey Irak'a saldırı gelirse kendimizi savunuruz'' sözü hatırlatılarak, ABD'nin görüşü soruldu. McCormack, ''şimdi insanların bunu konuştuğunu sanmıyorum. İnsanlar, bu sorunun çözümü için nasıl birlikte çalışılabileceğini konuşuyor. Dolayısıyla Türk hükümeti, Irak'a operasyon düzenlenmesinden bahsetmiyor. Herkes, bu soruna çözüm bulmak istiyor'' diye konuştu.