Salı, Ağustos 08, 2006

Talabani, Öcalan'dan nefret ediyor

  • Ne Talabani ne Barzani PKK'ya harekât yapmayacak, bilelim. Onlar Türkiye'den genel af bekliyor. İkisi de PKK'dan hoşlanmıyor aslında. Talabani Apo'dan küfürle bahsediyor
  • Başbakan 'Afganistan gibi K. Irak'a da NATO gücü yerleştirilsin' dedi. Edilecek laf değil. Türkiye'nin PKK'ya karşı güvenliğini NATO'da arayacak kadar zayıf mısın sen?
  • Lübnan'daki savaş aslında İran-İsrail savaşıdır. Ama bu savaşın İran topraklarına intikali, İsrail'in gücünün yeteceği, altından kalkacağı bir iş değil. O, Amerika'nın işi

    NEDEN? Cengiz Çandar
Ortadoğu, bölgenin haritasını yeniden değiştireceğini düşündüren çalkantılar yaşıyor. Bölgenin sahip olduğu büyük petrol rezervleri, dünyanın büyük güçlerini bu topraklarda karşı karşıya getiriyor. Irak'taki Şii-Sünni çatışması, Lübnan'daki İsrail-Hizbullah savaşı gibi, yerel gözüken çatışmalar, aslında henüz yüz yüze gelmeyen büyük güçlerin karşılıklı hamleleri gibi gözüküyor. Ortadoğu, kendisini değiştirecek çalkantıları, büyük insanlık dramlarıyla yaşarken, Türkiye de PKK nedeniyle Kuzey Irak'taki gelişmeleri dikkatle izliyor.
K. Irak'la ilgili planlar dile getiriliyor. Ortadoğu'da ve K. Irak'ta yaşananların nedenlerini, nasıl gelişmeler beklenebileceğini, Amerika'nın ve Barzani'nin PKK'ya nasıl baktığını, bu bölgeyi çok iyi tanıyan, yaptığı analizlerle Ortadoğu konusunun en önde gelen otoritelerinden biri olan Cengiz Çandar'a sorduk.