Cuma, Ağustos 18, 2006

ITC LİDERİ ANKARA'DA TÜRKMEN KURULUŞLARI İLE BULUŞACAK...

kerkuk.net 18.08.2006

Değerli Türkmen kardeşlerim;2003 Yılında Irak’ın işgaliyle, kaderimiz de değişmiştir. 2005 Yılında ise Irak’ta yoğun siyasi gelişmeler yaşanmış, iki seçim, bir referandum yapılmıştır.En önemlisi, ilk seçimden sonra, başarısız gibi gösterilmek istenen ITC, demokrat bir örgüt olduğunu, 4. Kurultayını yaparak ve yeni lider kadrolarını belirleyerek göstermiştir. Bundan da önemlisi, ITC zoru seçmiş, 15 Aralık 2005 seçimlerine tek başına girerek meşrulaşmış ve Türkmenlerin en büyük örgütü olduğunu ispatlamıştır. Türkmenler, bugün farklı görüşlerden de olsa, Irak Ulusal Meclisi’nde 9 Türkmen milletvekiliyle temsil edilmektedir. ITC artık, Türkmenleri birleştirici ve uzlaştırıcı bir misyon da üstlenmiştir. Burada en önemli görev de örgüte, bu örgütü ayakta tutan sizlere düşmüştür.. Şayet bugün dimdik durabiliyorsak, sizlerin sayesindedir.
Bildiğiniz gibi, Irak dışında “Türkmen Meclisi” olarak nitelenebilecek, ilk istişare toplantısını, 4. Kurultay öncesinde ve kurultaya yön verecek nitelikte, 2 Nisan 2005’ta Ankara’da yaptınız. 65 Türkmen kişi ve kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen toplantıdan çıkan sonuç bildirisi, adeta toplumsal bir hareketin siyasal inanç ve amaçlarının en açık ifadesiydi.
Bu istişare toplantısının amacına ulaşması ve yararlarının da görülmesi üzerine, zaman ve zemin müsait olduğu takdirde, yılda en az bir kez yapılmasını düşünmüştük. Şimdi bu düşüncemizi bir kez daha kuvveden fiile geçirme sırası gelmiştir..
Bu yıl 11. yılını, her zamankinden farklı bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde kutlayan ITC’den beklentileri konuşmak, eylem ve söylemlerimizi belirlemek, dolayısıyla Türkmenlerin yazgısını değiştirmek üzere sizleri, 21/08/2006 - 24/08/2006 günleri, Ankara’da yapacağımız, toplantıya davet ediyorum. Bu davete katılmanızı ve varsa önerilerinizi yazılı olarak faks ile en kısa sürede Türkiye Temsilciliğimize bildirilmenizi önemle rica ederim.
Saygılarımla…
18/08/2006
Sadettin Ergeç
Irak Türkmen CephesiLideri