Cumartesi, Eylül 17, 2005

Binlerce Türkmen Avrupa'da Yürüdü


Avrupa’da Binlerce Türkmen Irak Anayasasi ve Talafer operaqsyonunu Protesto etti

Dün, Cuma 16 Eylül 2005, Avrupa’da yerlesik Türkmenler Danimarka’nin baskenti Kopenhag’da Irak Anayasasi ve Talafer operasyonunu düzenledikleri bir mitin ile protesto etti.

Danimarkadaki Irak Türkmenleri Kültür Dernegi tarafindan organize edilen ve Avrupanin degisik ülkelerinden Türkmen derneklerinin katkisiyla gerceklestirilen protesto mitingi ABD Kopenhag Büyükelciliginin önünde basladi. Pankartlar acan Türkmenler Irak’in parcalanmasina karsi olduklarini ve Talafer operasyonua son verilmesini sloganlarla ifade ettiler.

Basin bildirisini okumasinin ardindan ABD’li müstesar Thomas M. Leary ile de görüsen Savas Nurettin, görüs ve taleplerini iceren bir mektup verdi.

Danimarka Parlementosu ve AB Danimarka Komisyonuna da yürüyen Türkmeneler gelismeler ile ilgili görüs ve sikayetklerini dile getirdiler.”Talafer Türktür operasyona son”, ”Kerkük Bir Türkmen sehridir Irak’tan koparilamaz” ve ”Birlesik Irak, baris, demokrasi” sloganlari atan binlerce Avrupali Türkmen,olaysiz gecen 3 saat gösteri sonucu ülkelerine döndüler.