Cuma, Eylül 30, 2005

Sözüm Meclisten Içeri

Devlet olduk ve Türkmeneli parlementosuna en az iki parti milletvekilleri iktidar icin yarisiyor. medya da bir gun bir tarafta , öbürgün diger tarafta. elestirilen milletvekilleri, övülen baskanlar v.s.
Spor müsabakalari halkin büyük ilgisini cekiyor;Kerkük spor Kulubü, Musul Türkmen Gücü ile deplasmanda oynuyor. Taraftarlar Tuttuklari takimlarin bayraklarini dalgalandiriyor, Bayraklarin hicbiri Türkmeneli bayragi degil ama gerek Kerkük , gerekse de Musul takimlarinin bayraklarinin hepsinde mavi zemin uzerine ayyildiz var. Taraftarlarin internet siteleri günde 3-4 belki de 5 kez yenileniyor , update ediliyor. Sitelere gönderilen yazilarin hepsi, kendi dilimizde, Türkce olarak diger takima satasmakta veya kendi takimini övmektedir.

Keske o günleri görmek hepimize nasip olsa!

Ümitliyiz ve azimliyiz. O günleri görmek icin calisiyoruz.
Irak ve dünya siyaseti cesitli dönemeclerden gecti , yeni dönemler yasadi. Bu gün de bu dönemlerden birini yasarken siyasi konjöktür, sartlar, ihtiyaclar, politiklar ve atilan her adim büyük dikkat ve titizklikle belirlenmek durumundadir.
Bir cok sey bize dost olabilecegi gibi düsman da olabilir.
Özellikle internet ile iletisim bu noktada cok önemlidir. Ancak su an ne bir futbol takiminin sitesi, ne de Türkmeneli devleti icerisinde siyasi yarislara atfedilen gazete yazilari sözkonusudur.

Su an bu imkanlarla kendimizi dünya komuoyuna tanitma günüdüdür. Bizleri Irak'ta görmezlikten geldikleri gibi dünyada da sansür koyulurken yapmamiz gerekenin ne oldugunu cok iyi tespit etmek durumundayiz. Kendimizi bütün engellere ragmen tanitmak, anlatmak. Aksi düsünce büyük hata olur, iyi bir is yapmayi amaclarken, tahmin edemiyecegimiz kadar zarar olur.

Yapmamiz gerekenler de vardir elbet; Olaylari sahislara indirgememek, hatta kuruluslara dahi indirgememek, cogulcu, katilimci, kalabalik, ortak hareket etmeliyiz. Kendimiz calip kendimiz oynamamak. Vaktimizi , imkanlarimizi ve gücümüzü günlük veya kisa süreli sonuclu konulara ayirmamaliyiz. Sahsi cikarlarimizi milli cikarlarimizin üstünde tutmamaliyiz.

Yapmamiz gerekenler ise politik sartlara göre belirlenmelidir. Enformasyon asrinda yasadigimiza göre propaganda sart. Bir kere bizi baskasindan ögrenilmesine engel olmali ve bizi kendimiz anlatmaliyiz. Cünkü Biz anlatmazsak baskasi istedigi gibi anlatir. Bu sebeple aramizda yeteneklerimize göre görev dagilimi yaparak, disariya karsi propaganda calismasi yapmamiz gereklidir.
Irak ile ilgili sitelere gidip ingilizce basta olmak üzere dünya dillerinde forum odalarina Türkmen gercegini anlatmaliyiz. Onlarca site acip birbirimize atiflarda bulunmak yerine her site gücünü belli bir noktaya odaklamalalidir. Iraqiyoon'un misyonu net ve kisa zamanda basarili olmustur.
Bu uyguladiklari politikanin dogru oldugunu gösteriyor. Yani cogulcu, katilimci, basite indirgemeden, genel ve ic haberlesme ile diyalog ortami yaratmaktadir. Ancak disariya verebileceklerimiz var; gelin Ali Mehdiy'i dünyaya anlatalim, gelin partilerimizi , derneklerimizi, yazarlarimizi, sanatcilarimizi , sporcularimizi dünyaya anlatalim.

Kendimiz Calip Kendimiz Oynamayalim.

saygilarimla
Savas Nurettin Karakaplan