Cuma, Eylül 30, 2005

Kahraman Türkmen Memed


Malmö'de oynanan UEFA kupasi, Besiktas-Malmö macina Danimarka ve Isvecte yasayan Türkmenlerden büyük ilgi vardi. Türkmeneli bayraklari Besiktas ve Türkiye bayraklarinin arasinda stadyumu süslüyordu.
Besiktas'in 3-1 lik basarisi kesinlestigi 86. dakikada, aramizda stada girip Türkmen hak ihlallerini protesto etmeyi konusurken, kulak misafiri olan Mehmet "ben sahaya girerim" diye atildi. Mehmet, Danimarka/Århus Türkmen futbol takiminda en hizli oyuncu olarak bilinen 18 yasinda bir aslan yavrusu. Üzerinde Århus Türkmen futbol takiminin mavi beyaz formasi ve elindeki bayragiyla hazir görünüyordu. Ne kadar hizli kosa sa da, kalabalik güvenlik önlemlerinden kurtulmasi icin yardima ihtiyaci vardi.
Macin bitmesine 40 dakika vardi ve besiktas gol üstüne gol atiyordu.
yarim saat bekleyip harekete gececektik.
Önce üc kisi sahaya atlayip güvenlik görevlilerinin dikkatini üstümüze cektik ve arkadan dolasan mehmet büyük bir hizla elindeki bayrakla sahanin ortasina ilerlemeye basladi. cok mutlu oldugu her halinde belliydi. Besiktasli taraftarlar "TÜRKIYE,TÜRKIYE,TÜRKIYE" diye bagirmaya basladiginda heyecan doruktaydi.

Mehmet yesil sahalarda daha hizli kosabilmek icin güzel bir futbol ayakkabisini haketti. Türkmeneli televisyonu genc kahramanimiz Mehmet'e bir futbol ayyakabasi hediye etmeyi kararlastirdi ve en kisa zamanda kendisine iletilmek üzere Türkmen dernegi yetkililerine gönderdi.

Böyle yürekler varoldukca, Türkmen de varolacaktir.

Bin kere helal olsun mehmet

Savas Nurettin

NOT: isvec medyasinin mac videosunun 15. saniyesinden itibaren ,Mehmet'in eylemini, basliga tiklayarak izleyebilirsiniz.