Cumartesi, Kasım 19, 2005

Yurt Dışı Irak Seçimleri


Irak Ulusal Meclisi seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte Türkmenlerin de hazırlık çalışmaları başladı. Yurt dışındaki Türkmenler 'Yurt Dışı Seçim Komisyonu' kurarak hazırlıklarına başladı.
Danimarka'da yapılacak seçimler için Irak Yüksek Seçim Komisyonu da Türkmen Derneği'nin de yer aldığı bir komisyon oluşturarak çalışmalarına başladı. Komisyon ile yapılan anlaşmaya göre 30 Türkmen seçim merkezinde ücretli görev alabileceklerdir. Bundan hareketle Danimarka Türkmen Derneği de bir çağrıda bulundu.

Seçim çalışmalarına başlayan ITC Berlin Temsilciliği de seçimler ile ilgi bir bildiri yayınladı.

Bildiri
Irak Bağımsız Seçim Komisyonu'nun (IECI) gözetimi altında Irak'ın dışında 15.Aralık 2005 tarihinde 14 ülkede (Avustralya, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İran, Ürdün, Hollanda, İsveç, Suriye, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD’de bulunan Iraklıların bu haktan yararlanması için harekete geçti. Yurtdışına heyet göndererek çalışmalar başlanmıştır. Irak Bağımsız Seçim Komisyonu, ülke dışında yaşayan Iraklıların oy kullanabilmesi için Uluslararası Göç Örgütü’nü (IOM) dışında tek başına organize edeceğini açıklamıştır.Seçim aynı günde kayıt ve oy kullanma işlemi yapılacaktır.

Almanya-Berlin'de göreve başlıyan Komisyonla bir toplantı yapan Irak Türkmen Cephesi Berlin Temsilciliği elde edilen bilgilere dayanarak vatandaşlarımızın seçim merkezlerinde ücrete tabi çalışmak istiyen kişilerin , bulundukları ülkelerde Irak Büyükelçiğine ekte sunduğumuz formu doldurarak hemen muracatleri önemle rica edilir. Ayrıca seçimle ilgili adressler ve bütün elde edilen bilgiler yazılı olarak yakın zamannda açıklanacaktır.

Irak Türkmen Cephesi
Berlin Temsilcili
Ganim OSMAN