Perşembe, Haziran 01, 2006

Berlin Türk Yürüyüsü


27.05.2006 tarihinde Berlin'de beşinci kez düzenlenen ve gelenekselleşen '' Türk Günü Şenliği'' yaklaşık 150 bin insanın katılımıyla Berlin'de mühteşem bir Şennlik günü düzenlenmiştir. Berlin'de her yıl gerçekleşen bu dostluk şenliği Türk Günü Organizasion Merkezi Komitesi tarafından düzenlenmiştir, Irak Türkmen Cephesi Berlin Temsilciliği'de bu Organizasionda Kuruluşundan beri yer alıp ve büyük katkılarda bulunmuştur.
Almanya'da yaşıyan insanların gönülerine hitap etmek önyargıları yıkmak, Alman Türk ve diğer ulusların arasında kültürel bir köprü kurmayı başarmıştır.
Farklı ulusalrın birbirine sıcak kanlı yaklaşımları,yüreklerini açık tutmaları ve birbirlerini kültürel bir şekilde tamamlamalrı halinde,bir arada uyumlu bir yaşam ve esaslı bir bütünleşme mümkün olacaktır.
''Türk Günü Şenliği'' Türk ve Alman uydu Televizion'larından canlı olarak yayınlanmıştır, Şenliğe önde gelen Alman ve Türk Milletvekilleri ve büyük ölçüde siyasiler katılmışlardır.Türkiyeden Birlik Partisi genel Başkanı Sayın Mühsin Yazıcı oğlu, Chp Genel Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Sayın Onur Öymen,Professor Dr. Hakkı Keskin Alman sol parti milletvekili, Berlin İçişleri Seneatoru Sayın Ehrhart Körting, Azerbaycan devlet bakanı ve Berlin büyükelçisi gibi büyük şahsiyetler katılmışlardır.
ITC Berlin Temsilcisi Ganim Authman TRT.INT - ve diğer Televizyon kanallarına canlı olarak verdiği demecte, Irak Türkmenlerine uygulanan haksıslıkları, özellikle yeni kurulan Irak hükümetinde Türkmenlere yer verilmemesi, sürekli baskı ve haksızlıklara ogramalarını gündeme getirmiştir.