Cuma, Haziran 23, 2006

Irak'a 'Osmanlı Modeli', bölünmeye İKÖ onayı!..

Irak'ın üçe bölünmesi, Ortadoğu siyasi tarihinden çıkarılması Müslüman ülkelerin onayıyla mı gerçekleşiyor? ABD işgalinden sonra korkunç bir iç savaşa sürüklenen, etnik ve mezhep eksenli farklılığın kontrol edilemez bir düşmanlığa dönüştüğü Irak'ta, işgal öncesi hazırlanan "üç parçaya ayırma" politikası karşısında duracak hiçbir ülke kalmadı mı?
Biden-Gelb Planı nedir, ne amaçla hazırlanmıştır? İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyeleri, Türkiye, Arap dünyası bu plana nasıl bakmaktadır? "Irak'ın toprak bütünlüğü"nü ağızlarından düşürmeyenler, üç yıl içinde Irak'tan "üç devlet çıkarma" noktasına nasıl getirildiler? Irak'a uygulanacak Osmanlı Modeli ne anlama geliyor? Parçalanmanın bedelini en ağır şekilde ödeyeceği kesin olan Türkiye, artık Biden-Gelb Planı'na mı destek veriyor? Önce bu planın ne olduğuna bakalım:
Amerikalı Senatör Joseph J. Biden ve Dış İlişkiler Konseyi'nden Leslie Gelb tarafından hazırlandı. Hem işgal öncesi tasarlanan üçe bölme planını netleştiriyor hem de.. devami...
Ortadoğu'nun Yeniden İşgali
Mete Çubukçu'nun "Ortadoğu'nun yeniden işgali" adlı kitabı Kalkedon tarafından yayınlandı. Bölge ile ilgilenen herkes için önemli referanslar içeren kitap, işgalin yol açtığı kaosu ve etkilerini sorguluyor.