Cuma, Haziran 09, 2006

Kuzey Kıbrıs Sorunu & Türkmen Davası Berlin'de Buluştu



8. Haziran 2006 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat, KKTC'nin sorunlarını Alman hükümetile görüşmek üzere Berlin'de Resmi tamaslarda bulunmaktadır.
Irak Türkmen Cephesi Berlin Temsilcisi Sn. Ganim Authman bu fırsatı deyerlendirerek, Sayın Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'le bir toplantı yaparak, Irak'ta olan bitenleri özellikle Türkmenlere uygulanan ihlaları, haksızlıkları ve Türkmenlerin Tarihi ve kültürel bağlarının yanında Irak’taki Türkmen varlığını en iyi şekilde ilk ağızdan Sn Cumhurbaşkanına iletilmiştir. Irak’ta şimdilik söz sahibi olan bazı siyasi grupların kendi manfaatlerine hizmet edecek unsurları öne çıkarma gayretleri sonucu bölgede en yoğun Türkmen nüfusu barındıran Kerkük – Mendeli arasında yaşıyan Türkmenler geri plana itilmek istenmektedir.Bu tür Politikalar tarihi gerçeklere ters düşmektedir. Irak'ın temel ücüncu asil unsuru olan 3 milyon Türkmen, Irak milli meclisten onay alan Al-Maliki hükmeti bile türkmenleri dışlamışlardır.Ayrıca son Karatepe katliamını Sayın Cumhurbaşkanı'na iletilmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanı konuşmasında Berlin Temsilcisine şunları ifade etmiştir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, devletile, halkıyla Irak Türkmenlerin haklı ve adil davalarına her zaman destek vererek Türkmen kardaşlarımızın yanındayız. Bizler Kıbrıs Türkleri olarak Türkmenlerle aynı kaderi paylaşmaktayız.45 yıldır Kıbrıs'ta haklarımızı almak içn mücadele etmekteyiz. Sizlerinde haklı mücadelenizi yakından takip etmekteyiz devlet olarak elimizden gelen her yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etmişlerdir..


Irak Türkmen Cephesi
Berlin Temsilciliği