Salı, Haziran 20, 2006

ITC'nin Otonomi Tüccarlarına Cevabı


Türkmeneli Federasyonu

Kerkük.net 20.06.2006

Kerkük'ün peşmergelerin eline geçmemesi için büyük çaba harcadıklarını söyleyen Ahmet Muratlı, çantalarında "Türkmen Federasyonu" önerisi olduğunu açıkladı.
Irak Anayasası'nda Türkmenlerin haklarım kısıtlayan maddelerin yer almasının ardından şimdi de gelecek yıl yapılacak referandum için Kerkük'teki peşmerge nüfusunun artırılmasına yönelik girişimlerin, uluslararası desteklerle sürdürülmesi Türkmenler'i endişelendiriyor. Irak nüfusunun yüzde 17'sini oluşturduklarını iddia ' eden peşmergeler, bir Kürt devletinin önünü açacak olan federasyon talep ediyor.
Irak'ı parçalamayacağız...
Türkmenlerin de federasyon talebi olabileceğini söyleyen ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Irak'ın üniter yapısını savunmadıklarını belirterek, ITC Başkanı'nın çantasın da "Türkmen Federasyonu" önerisi olduğunu açıkladı. Irak'ı parçalayacak adımların önce Türkmenler'den gelmeyeceğini söyleyen Muratlı, "ITC Irak Türklerinin hakkını ve hukukunu savunmaktan asla vazgeçmeyecektir" diye konuştu. Son günlerde Türkmeneli yöresinde hedef gösterilen ve katledilen Türkmenlerin, belirli bir plan dahilinde sürdürülen saldırıların kurbanı olduğunu belirten Muratlı, "Amaç, Türkmenleri Kerkük içinde sindirmek ve Türkmenleri azınlık nüfus haline getirmek" dedi.